Klimmen en klauteren in de tuin!

EEN TRAMPOLINE IN DE TUIN

Wanneer je voor je kind een Trampoline wilt aanschaffen zijn er best nog aardig wat dingen waar je op moet letten. Je wilt per slot van rekening wel een Trampoline aanschaffen die veilig is. Zo is het belangrijk om op het volgende te letten:

  • Wat is het belastbaar gewicht: Gaan er alleen kinderen op of ook volwassenen
  • Afmetingen: Houdt rekening met de grootte van de tuin en zorg dat er voldoende springoppervlakte is.
  • Veiligheidsnet: Bij de meeste Trampolines die op poten staan zit een veiligheidsnet zodat de kinderen niet van de hoge Trampoline op de grond vallen. Wanneer je een ingraaf Trampoline neemt is een veiligheidsnet niet echt noodzakelijk.
  • Trampolineveren: De veren bepalen voor een groot deel de springkwaliteit. De lange veer zorgt voor een fijne en soepele sprong. De dikkere veer zorgt voor een beter springeffect en langere levensduur van de veer. Met meer veren zorg je voor een betere verdeling van de sprong. De kleinere trampolines hebben vaak korte veren.
Speeltoestel | Blog Een trampoline in de tuin

TRAMPOLINES ZIJN ER IN ALLE MATEN EN VORMEN

De Trampolines zijn er in verschillende maten en kleuren. Zo heb je de ingegraven Trampolines maar ook de ronde, rechthoekige en ovale Trampolines. De rechthoekige Trampoline wordt gebruikt om te oefenen met salto’s. De fitnesstrampoline is niet alleen voor het springen maar ook voor fitness oefeningen. Je spieren en gewrichten worden op deze Trampoline minder belast. 

WAT IS VOOR JOU BELANGRIJK AAN EEN TRAMPOLINE

  • De Trampoline maat: Zorg dat je 1 tot 2 meter rondom de Trampoline ruimte hebt. Wanneer je twijfelt, is het handiger om een zo groot mogelijke Trampoline te nemen wanneer daar de ruimte voor is. Hoe groter hoe meer plezier.
  • De vorm: Wanneer je wilt dat je terugkomt in het midden na een sprong, dan is een ronde beter. Bij een smalle tuin is een rechthoekige ook een mogelijkheid.
  • Voor de aanschaf is het goed om de keuze te maken of je de Trampoline ingraaft of boven de grond zet. Het voordeel van een ingegraven Trampoline is dat het een lage hoogte heeft, en het heeft lage en gemakkelijke instap. Het nadeel is dat je een gat moet graven van minstens 40 cm.
Speeltoestel | Blog Een trampoline in de tuin
Scroll naar top