Genieten in je tuin!

Hoe kies je je glijbaan

Veel kinderen dromen er van een glijbaan in de tuin te mogen hebben. En een glijbaan stimuleert ook nog een de fantasie van de kinderen. Je kind heeft de grootste lol en kan zich uren vermaken met de glijbaan in de tuin. Jij kunt dan lekker je afwas, was doen of lekker een wijntje drinken in de tuin. Ondanks de tablets, computers en telefoon blijven de glijbanen de aandacht trekken. De glijbaan kan je in verschillende soorten en voor leeftijden verkrijgen. Er zijn glijbanen voor de allerkleinsten en die hebben maar 2 treden. Hoe ouder een kind wordt hoe meer een glijbaan aangepast is aan bijvoorbeeld hoogte en de steilheid van de glijbaan. Ook zijn er glijbanen met een water aansluiting. Er zijn ook glijbanen die je binnen kan gebruiken maar over het algemeen zijn de meeste glijbanen voor buiten. Je kunt kiezen uit een glijbaan met een trap maar ook een glijbaan die je aan een groter speeltoestel kan bevestigen. De glijbanen die op zichzelf staan zijn er in verschillende varianten en kan je zelfs met de warme zomerdagen combineren met het zwembadje. Waar je op moet letten voor je een glijbaan gaat aanschaffen:

  • De leeftijd van het kind of kinderen waar je de glijbaan voor haalt.
  • De beschikbare ruimte waar de glijbaan gaat komen, bedenkt vooraf waar je de glijbaan neer wilt zetten en of er wel genoeg ruimte rondom de glijbaan is. Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten of het veilig is.
  • Is de ondergrond geschikt om een glijbaan te plaatsen. Een vlakke ondergrond is het beste. Je kunt er ook zelf een veilige ondergrond aanbrengen met rubber tegels of gras.

 

Wanneer je de glijbaan gekocht hebt zijn er nog een paar tips:

  • Neem de tijd om de glijbaan in elkaar te zetten
  • Help de kinderen bij de eerste keren de glijbaan te ontdekken en houdt toezicht zodat het veilig is
  • Onderhoudt de glijbaan. Het is natuurlijk onderhoudsvrij maar zo nu en dan een schoonmaakdoekje erover is altijd goed.
Scroll naar top